Show Sidebar

„Погледни през техните очи – спри насилието, подари бъдеще!“ събитие на Мечо и Приятели

На 08 октомври 2023г. в Кучешкия парк зад хотел“Хилтън“, Столична община и ОП „Екоравновесие“ взеха участие и подкрепиха събитието на Мечо и Приятели – „Погледни през техните очи – спри насилието, подари бъдеще!“

Събитието цели да се обърне внимание на огромния проблем с насилието над животни в България.

Основната идея на организаторите е да се спре насилието над животните, да се засили емпатията в обществото, разказвайки ни 6 истории на животни, които стават обект на ужасяващо насилие, но благодарение на усилията и любовта на добри хора, както и на мъничко късмет, живеят своя втори живот. Присъстващите имаха възможността да се запознаят с някои от героите и техните щастливи собственици, на живо.

По време на събитието дискутирахме: за ползата от кастрацията и регистрацията на домашните любимци; защо е по-добре да осиновим бездомно животно, вместо да си купим такова от магазина; както и за процедурата по осиновите на куче от общинските приюти в София.

Напомняме Ви, че кампанията ни е целогодишна!

Екипите ни са на разположение на вас и вашите любимци. Ще вземем кученцето от дома му, ще извършим процедурата / обезпаразитяване, кастрация, регистрация и чипиране/, след което ще доведем вашия любимец обратно вкъщи.

За по-здрави кучета и по-малко изоставени бездомничета, за по-хуманна и отговорна грижа, за повече любов и защитеност.

Защото никой не заслужава да бъде анонимен. Изоставен. Необичан.

Включете се в кампанията ни за кастрация на домашни и дворни кучета, ще отговорим на всичките ви въпроси на тел. 02/ 931 41 60 и 02/ 931 41 64.