Предлагаме ви някои интересни факти за разходките, както и няколко, надяваме се полезни съвета за разнообразяването им. Защо са важни? Защото разходките носят по-голямо удоволствие на кучето дори и от храната.

Ежедневните разходки и активности са важни за здравето на кучето, но истината е че то получава много повече от просто упражнения. Извеждането из квартала разширява хоризонтите на кучето, като така то изследва всяка нова среда, среща други хора и кучета и подобрява своите социални умения. Наблюдавайки  другите кучета, вашият любимец научава кое поведение е добро и кое не е приемливо. Тези изживявания насърчават кучето да бъде по-дружелюбно и спокойно, а не да изпитва страх когато се сблъсква с нови неща.

Ходенето, дори само 30 минути на ден, стимулира ума на кучето и помага освобождаване на напрежението и стреса.
За да направите по-интересни и вълнуващи разходките за вас и четирикракия ви приятел, може да променяте маршрута или да променяте темпото, като първо вървите бързо за около 30 секунди, след това нормално за около минута и така да редувате.
Добре е времето за разходки да е колкото е необходимо - ако кучето ви не се уморява или все още е пълно с енергия, когато се приберете, може да се нуждае от по-голяма разходка, но ако се бори или изобщо отказва да излезе, то следва да я намалите.

И не забравяйте, по време на разходка е добре винаги да имате под ръка специалните торбички. 😉