„Осиновявай, не купувай!” 

 кампания на ОП „Екоравновесие”, която цели да насърчи повече хора да потърсят своя четириног приятел в приют.

669

осиновени през 2022 г. /до сега/

1437

осиновени през 2021 г.

1321

осиновени през 2020 г.

945

осиновени през 2019 г.

Когато осиновиш, ти не само ще осигуриш спокоен и безопасен дом на нуждаещо се куче, няма просто да промениш неговия живот, а и ще му дадеш още един шанс за живот, шанс то да бъде щастливо отново! Дори и без порода, несъмнено то ще ти се отблагодари с вечна вярност и безгранична обич.
Не купувай, защото така помагаш да се спре отглеждането и размножаването на кучета при тежки условия в незаконните развъдници, където бързата печалба е в пъти по-важна от благосъстоянието на животните.

В общинския приют в Горни Богров живеят 1500 кучета с 1500 различни истории, които с нетърпение очакват да се срещнат със своя човек. Можеш да се запознаеш с някои от тях, като разгледаш галерията или като се включиш в организираните разходки.

Как да осиновиш?

paw logo small Ако имаш навършени 18 г. и си взел обмислено и отговорно решението да осиновиш животно, то ти препоръчваме да посетиш приюта поне два пъти. При тези посещения ще имате време да се опознаете с избраното от теб куче и да разберете дали сте един за друг.
paw logo small Осиновяването от приют е напълно безплатно и се случва след предоставяне на лична карта и провеждане на кратко интервю с управителя или друг упълномощен служител. Ако по време на интервюто се прецени*, че си подходящ осиновител, е нужно да попълниш заявление и декларация по образец.
paw logo small Ще ти бъде предоставена информация за отговорностите съгласно „Закона за защита на животните”, „Закона за ветеринарномедицинската дейност”, както и за характера, историята и потребностите на животното.
paw logo small Твоят нов приятел ще ти бъде предаден ваксиниран, маркиран, обезпаразитен, кастриран и с европейски паспорт с отразени всички данни и заедно ще може да се приберете у дома.

* ОП „Екоравновесие” има право да не одобри даден кандидат при съмнения, че кучето няма да бъде отглеждано отговорно и с необходимата грижа или ще бъде отглеждано на улицата. Отказ има право да даде само директора на предприятието.