Дойде време да Ви разкажем и за билбордовете, които доста от вас вече са забелязали на различни места в София, от които ни гледат симпатични питбулски муцунки, заедно с невероятния актьор Владимир Карамазов и влюбеното в спорта момиче с най-пленителната усмивка, капитан на Adidas Runners Sofia, световен шампион по карате и сертифициран специалист по спортно…
Прочети повече

Рекорд на осиновените от приютите на „Екоравновесие“  кучета през 2020 г.

Екипът на „Екоравновесие“ отчита, своеобразен рекорд на осиновените кучета от приютите през 2020 г. Техният брой достигна 1321, като за сравнение през 2019 са осиновени 945 кучета, т.е отчитаме ръст с 1/3 в осиновяванията, което отдаваме на целенасочената работа в тази посока през последните години, както и станалата вече традиционна кампания „Осиновявай, не купувай!“, с която са ангажирани  „Екоравновесие”, Столична община и не на последно място нашите доброволци от СНЦ „Бандата на 1500”. Заловените кучета през изминалата година са общо 3450 кучета, от тях 2336 са кастрирани и 1499 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през 2020 г., за настаняване в приют са предадени 130 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 351 кучета.

По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 384 кучета.

otchet_2020

21 дворни кучета са кастрирани по кампанията за безплатна кастрация през декември

Екипът на „Екоравновесие“ отчита, че през месец декември осиновените кучета са 118, заловените са общо 275 кучета, от тях 189 са кастрирани и 124 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 6 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 34 кучета. Прибраните трупове на всякакъв вид животни от територията на Столична община през месец декември 2020 г. са 209. В приютите и ветеринарната клиника умрелите кучета са общо 64 (от тях 2 са евтаназирани и 3 от починалите кучета са настанени по сигнали за инциденти с МПС). По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 21  кучета.

12.20

Справка за средствата, изразходени в дейността на ОП „Екоравновесие” през месец декември 2020 г.

 

Във връзка с Заповед на директора на ОП „Екоравновесие“, на основание утвърдените правилници за вътрешния ред, не се допуска достъпа на граждани в дните на официални празници до местата с животни, за всички приюти за безстопанствени кучета, стопанисвани от ОП "Екоравновесие", в дните от 24 до 28.12.2020 г., включително - Запоевд на директора на ОП "Екоравновесие".