50 дворни кучета са кастрирани през юли по кампанията на „Екоравновесие”

През месец  юли по кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 50 кучета. Има увеличение на кастрираните дворни кучета, от началото на годината до края на юли, кастрираните дворни кучета са 307, което е с 20 процента повече в сравнение със същия период от миналата година.

Екипът на предприятието отчита също, че през юли 46 кучета от приютите на „Екоравновесие” са намерили нов дом, заловените кучета са общо 317, от тях 243 са кастрирани и 235 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приюта са предадени 8 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 42 кучета. Прибраните трупове на всякакъв вид животни от територията на Столична община през месец юли 2018 г. са 294. В приютите и ветеринарната клиника умрелите кучета са общо 48 (от тях 6 са евтаназирани и 8 от починалите кучета са настанени по сигнали за инциденти с МПС).

На 07 юли в парк „Заимов” се проведе поредната инициатива по осиновителската кампания на „Екоравновесие” под мотото „Осиновявай, не купувай”. Много хора дойдоха и ни подкрепиха, запознаха и разходиха куче от приюта в с. Горни Богров.

“С инициативите по кампанията „Осиновявай, не купувай” искаме не само да намерим дом за нашите кучета, а да накараме хората да се замислят, защото за присъствието на животни по улиците сме виновни ние, хората и е наша отговорност техният брой да намалява. Затова призоваваме хората да бъдат отговорни, когато си взимат домашен любимец, това трябва да е съзнателно решение, а не емоционален акт. На тези събития, ние и доброволците към приюта, запознаваме хората с това, какви грижи трябва да се полагат за кучето, ако решат да го осиновят, какви са техните отговорности като собственици. Затова има много хора, които посещават инициативите ни и впоследствие отиват в приюта, включват се в разходките на кучетата и след това вземат отговорно решение и осиновяват куче”, каза директорът на “Екоравновесие” Веселин Асенов.

Мероприятията по кампанията „Осиновявай, не купувай” ще бъдат възобновени през месец септември, за точните дати и местата на провеждане на събитията ще ви информираме своевременно.

Справка за средствата, изразходени в дейността на ОП „Екоравновесие” през месец юли 2018 г.

По повод осъществяване на ежегодния контрол върху появата на екзотични заболявания и тази година бяха взети 29 кръвни проби от кучетата настанени в приюта в с. Горни Богров.

Лято в парка

На 07 юли в парк „Заимов” се проведе поредната инициатива по осиновителската кампания на „Екоравновесие” под мотото „Осиновявай, не купувай”. Тема на събитието този път беше морето. С красив декор, малко магия и въображение извикахме морето в парка. Много хора дойдоха и ни подкрепиха, запознаха се с прекрасните кучета от приюта в с. Горни Богров, разходиха ги и им подариха ласка и внимание. Имаше много приятни изненади, усмивки и вдъхновение.

„С инициативите по кампанията „Осиновявай, не купувай” искаме не само да намерим дом за нашите кучета, а да накараме хората да се замислят, защото за присъствието на животни по улиците сме виновни ние, хората и е наша отговорност техният брой да намалява. Затова бъдете отговорни, когато си взимате домашен любимец, това трябва да е съзнателно решение, а не емоционален акт. Благодаря на всички, които дойдоха и ни подкрепиха в нелеката мисия за намиране дом на кучетата от приюта!”, каза директорът на „Екоравновесие” Веселин Асенов.

Благодарим за танците и доброто настроение на момчетата и момичетата от танцов състав Sofia Touch Team и за помощта и съдействието на  доброволците от Бандата на 1500-те/1500 Dog Gang.

Екипът на „Екоравновесие” отчита също, че през юни 41 кучета от настанените в общинските приюти са намерили своя нов дом. Заловените кучета от екипи на предприятието са общо 306, като 239 от тях са кастрирани и 192 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приюта са предадени 13 кучета. По кампанията за кастрация на дворни кучета са кастрирани 65 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 41 кучета. Прибраните трупове на всякакъв вид животни от територията на Столична община са 306. В приютите и ветеринарната клиника умрелите кучета са общо 32 (от тях 9 са евтаназирани и 6 от починалите кучета са настанени по сигнали за инциденти с МПС).

Справка за средствата, изразходени в дейността на ОП „Екоравновесие” през месец юни 2018 г.

Прекрасните снимки са на Anita Ge

Поради лошите метеорологични условия събитието по осиновителската кампания на ОП „Екоравновесие” – „Осиновявай, не купувай”, което бе предвидено да се проведе на 30 юни се отлага. То ще се проведе на 07 юли 2018 г. от 15 до 19 ч. в парк „Заимов”.

Viziq

Nova data