По повод осъществяване на ежегодния контрол върху появата на екзотични заболявания и тази година бяха взети 29 кръвни проби от кучетата настанени в приюта в с. Горни Богров.

Лято в парка

На 07 юли в парк „Заимов” се проведе поредната инициатива по осиновителската кампания на „Екоравновесие” под мотото „Осиновявай, не купувай”. Тема на събитието този път беше морето. С красив декор, малко магия и въображение извикахме морето в парка. Много хора дойдоха и ни подкрепиха, запознаха се с прекрасните кучета от приюта в с. Горни Богров, разходиха ги и им подариха ласка и внимание. Имаше много приятни изненади, усмивки и вдъхновение.

„С инициативите по кампанията „Осиновявай, не купувай” искаме не само да намерим дом за нашите кучета, а да накараме хората да се замислят, защото за присъствието на животни по улиците сме виновни ние, хората и е наша отговорност техният брой да намалява. Затова бъдете отговорни, когато си взимате домашен любимец, това трябва да е съзнателно решение, а не емоционален акт. Благодаря на всички, които дойдоха и ни подкрепиха в нелеката мисия за намиране дом на кучетата от приюта!”, каза директорът на „Екоравновесие” Веселин Асенов.

Благодарим за танците и доброто настроение на момчетата и момичетата от танцов състав Sofia Touch Team и за помощта и съдействието на  доброволците от  Бандата на 1500-те/1500 Dog Gang. Следващото събитие по кампанията ще се проведе на 29 юли в Южния парк.

Екипът на „Екоравновесие” отчита също, че през юни 41 кучета от настанените в общинските приюти са намерили своя нов дом. Заловените кучета от екипи на предприятието са общо 306, като 239 от тях са кастрирани и 192 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приюта са предадени 13 кучета. По кампанията за кастрация на дворни кучета са кастрирани 65 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 41 кучета. Прибраните трупове на всякакъв вид животни от територията на Столична община са 306. В приютите и ветеринарната клиника умрелите кучета са общо 32 (от тях 9 са евтаназирани и 6 от починалите кучета са настанени по сигнали за инциденти с МПС).

Справка за средствата, изразходени в дейността на ОП „Екоравновесие” през месец юни 2018 г.

Прекрасните снимки са на Anita Ge

Поради лошите метеорологични условия събитието по осиновителската кампания на ОП „Екоравновесие” – „Осиновявай, не купувай”, което бе предвидено да се проведе на 30 юни се отлага. То ще се проведе на 07 юли 2018 г. от 15 до 19 ч. в парк „Заимов”.

Viziq

Nova data

 

Осиновителската кампания на „Екоравновесие” за пореден път с инициатива в парк „Заимов”

За втора поредна година „Екоравновесие” организира събитие по осиновителската си кампания под мотото „Осиновявай, не купувай” в парк „Заимов”. На 30 юни от 16 до 20 часа, 10 прекрасни кучета от общинския приют в с. Горни Богров ще очакват с нетърпение своите нови стопани.

В рамките на инициативата, всеки желаещ ще може да види, разходи, погали и вземе някое от прекрасните, здрави, обезпаразитени и ваксинирани кучета в дома си. Осиновяването ще може да се извърши веднага, на място, като процедурата ще е улеснена, за което е необходимо единствено лична карта. Ще разкажем на присъстващите за общинските приюти, осиновяванията и ще призовем към отговорно отношение от страна на собствениците на домашни любимци.

Тема на събитието този път е морето. Дали с магия или с други методи, ще се опитаме да докараме шумът на морето в парка, като се спуснем на гребена на вълните с нашето въображение, красив декор, много изненади, добро настроение и танцов състав Sofia Touch Team.

Не пропускайте морското издание на осиновителския уикенд! Може тук да намерите приятел и заедно да стигнете до истинско море.

Zaymov