124 кучета от приютите на „Екоравновесие“ са осиновени през август

През месец август 124 кучета от общинските приюти намериха нов дом, заловени са общо 294 кучета, от тях 220 са кастрирани и 139 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 9 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 18 кучета. Прибраните трупове на всякакъв вид животни от територията на Столична община през месец август 2020 г. са 305. В приютите и ветеринарната клиника умрелите кучета са общо 45 (от тях 3 са евтаназирани). По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 17 кучета.

Справка за средствата, изразходени в дейността на ОП „Екоравновесие” през месец август 2020 г.

282888

26-ти август е Световен ден на кучето

На 26- ти август отбелязваме Световния ден на кучето. Всички, които имат куче знаят какво е някой да те обича безусловно, знаят също така, че домашният любимец е пълноправен член на семейството и затова отговорността към него е огромна. Нека не забравяме, че кучетата живеят от нашата обич и страдат много, когато не им я показваме или когато ги изоставим.

Едни от най-точните думи, които описват нашите предани опашати приятели са на испанския художник и скулптор Пабло Пикасо:
"Кучетата идват в нашия живот, за да останат в него. Те не ни напускат, когато стане трудно и когато вече е преминала първоначалната тръпка, те продължават да ни гледат със същия този поглед, с който ни гледат от самото начало и така до последния им дъх. Може би защото още от самото начало са ни видели такива, каквито сме, а именно грешни, несъвършени хора- хора, които те въпреки това са избрали. Кучето решава веднъж завинаги. То не си задава въпроса дали иска да остарее с нас. То просто го прави. Неговата любов, след като сме я спечелили веднъж, е безрезервна".

Пожелаваме на всички наши питомци, настанени в общинските приюти, да намерят своя истински човек и дом!

 

2828888

637 кучета от общинските приюти са осиновени от началото на годината

 През месец юли 101 кучета от приютите на ОП „Екоравновесие“ са намерили нов дом, като от началото на годината, осиновените кучета са 637.

Всеки, който желае да осинови куче, може да отиде и да се запознае с кучетата от общинските приюти в с. Горни Богров, където са настанени кучета над 1 година или в приютите кв. „Слатина“ и кв. „Сеславци“, ако иска да осинови малко кученце.

Екипът на „Екоравновесие“ отчита също, че през юли са заловени общо 345 кучета, от тях 222 са кастрирани и 131 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 17 кучета. В Общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 32 кучета.

Прибраните трупове на всякакъв вид животни от територията на Столична община през месец юли 2020 г. са 457. В приютите и ветеринарната клиника умрелите кучета са общо 43 (от тях 4 са евтаназирани и 3 от починалите кучета са настанени по сигнали за инциденти с МПС). По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 38 кучета.

Справка за средствата, изразходени в дейността на ОП „Екоравновесие” през месец юли 2020 г.

2828

148 кучета от приютите на „Екоравновесие“ намериха дом през юни

През месец юни 148 кучета са осиновени от приютите на ОП „Екоравновесие”, заловени са общо 310 кучета, от тях 204 са кастрирани и 109 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 22 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 33 кучета. Прибраните трупове на всякакъв вид животни от територията на Столична община през месец юни 2020 г. са 226. В приютите и ветеринарната клиника умрелите кучета са общо 48 (от тях 6 са евтаназирани и 3 от починалите кучета са настанени по сигнали за инциденти с МПС). По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 37 кучета.

Справка за средствата, изразходени в дейността на ОП „Екоравновесие” през месец юни 2020 г.

28288 (2)