На 49 бездомни кучета помогнаха в общинската ветеринарна клиника през октомври

През месец октомври в общинската ветеринарна клиника „Връбница“ помогнаха на 49 безстопанствени кучета, постъпили за лечение. Екипът на предприятието отчита също, че през октомври 38 кучета от приютите на „Екоравновесие” са намерили нов дом, заловените кучета са общо 316, от тях 245 са кастрирани и 207 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приюта са предадени 3 кучета. Прибраните трупове на всякакъв вид животни от територията на Столична община през месец октомври 2018 г. са 340. В приютите и ветеринарната клиника умрелите кучета са общо 69 (от тях 10 са евтаназирани и 6 от починалите кучета са настанени по сигнали за инциденти с МПС). По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 40 кучета.

Справка за средствата, изразходени в дейността на ОП „Екоравновесие” през месец октомври 2018 г.

Kari

Това е Кари, едно от излекуваните в общинската ветеринарна клиника “Връбница”, кученца. Към момента Кари е напълно здрава и намери нов дом, вече е осиновена.

 

58 кучета от приютите на „Екоравновесие“ намериха нов дом през септември

През месец септември 58 кучета от приютите на ОП „Екоравновесие” намериха нов дом, заловени са общо 293 кучета, от тях 247 са кастрирани и 204 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приюта са предадени 6 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 26 кучета. Прибраните трупове на всякакъв вид животни от територията на Столична община през месец септември 2018 г. са 263. В приютите и ветеринарната клиника умрелите кучета са общо 45 (от тях 5 са евтаназирани и 5 от починалите кучета са настанени по сигнали за инциденти с МПС). По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 55  кучета.

Справка за средствата, изразходени в дейността на ОП „Екоравновесие” през месец септември 2018 г.

Това са само част от многото щастливи моменти от благотворителния маратон „По-добри сме заедно“, организиран от Purina Bulgaria, против изоставянето на домашни любимци, където се включиха и кученцата от общинския приют.
Там нашите прекрасни кученца срещнаха много приятели и споделиха много усмивки, вече има и кандидати, които искат да ги вземат у дома!
Благодарим на организаторите от Purina Bulgaria, че помагат в подкрепа на каузата, всяко куче да си има дом!
Благодарим и на доброволците от Бандата на 1500-те/1500 Dog Gang, че отново бяха заедно с нас, съпричастни и отдадени!

Кучета от общинския приют ще участват в благотворителен маратон

На 6 октомври в Южния парк кучета от общинския приют на „Екоравновесие“ са поканени да участват в първия по рода си благотворителен  маратон, организиран от Purina Bulgaria, против изоставянето на домашни любимци. Събитието под наслов „По-добри сме заедно“, има за цел да подкрепи каузата и да помогне на изоставените кучета, отглеждани в приюти. Кучетата от приюта ще бъдат представени в кът за осиновяване, където всеки желаещ ще може да се запознае с тях, да ги разходи и ако си хареса пухкав приятел да го осинови и веднага да го заведе у дома. За всеки участник с куче в маратона от Purina Bulgaria ще дарят по 1 кг кучешка храна на приют в България.

Благотворителният маратон ще стартира в 17:00 ч. на входа на Южен парк от страната на бул. „Витоша“, а финалът е на площадката за кучета, изградена от Purina Bulgaria.

Елате и се запознайте с прекрасните кучета от общинския приют на „Екоравновесие“ – Малчо, Малечка и Кари!